Zrada na lidech a touha po funkci

24.10.2010 13:40

 

Vážené spoluobčanky a spoluobčané,

 

dnes dopoledne mi v COOPu během nákupu jedna paní zastupitelka v diskusi sdělila, že jsem ji zklamal, zradil lidi a že mi jde jen o funkci bez ohledu na náš volební program.

 

A to v podstatě proto, že jsme nezačali vyjednávat o spolupráci primárně s její stranou.

 

Chci říci, že já ani kolegové neprahneme po samoúčelné moci a prázných funkcích, ale chceme náš program co nejvíce realizovat. K realizaci samozřejmě patří výkonná moc a my se snažíme, aby povolební uspořádání bylo stabilní, dělné a samozřejmě poctivě maximalizovalo náš volební výsledek.

 

Nejsme přívažek ani ODS, ani ČSSD a dovolím si připomenout, že jsme to byli my, kdo již v začátku července jako první zveřejnil volební program. Tedy ani jedna z těchto stran, které spolu mimochodem v koalici pracují na úrovni Jihočeského kraje!

 

Narozdíl od některých kolegů a kolegyň ani jeden z nás zastupitelů Pro Prachatice nestaví svá stanoviska primárně na tom, kdo je mu blízký, kdo ne, kdo je mu sympatický, kdo ne.

 

Respektujeme povolební výsledky i mandáty jednotlivých lidí a protože nechceme být amatéry, tak si nedovolujeme  vnášet sympatie ani antipatie do jednání, která probíhají, byť to pro mnohé není jednoduché.

 

Vzhledem k povolebním výsledkům jsme to my, Pro Prachatice, kdo musí tvořit  nějaký formát povolebního vládnutí. Jak jsme již mnohokrát psali na diskusním fóru, naší odpovědnosti dostojíme a na základně  programových průmětů, racionáního uvažování a okolností rozhodneme. 

 

Nekandidovali jsme proto, abychom se uráželi a vnášeli osobní zájmy a pocity do této práce. Kandidovali jsme proto, že pro město chceme pracovat a věříme a víme, že podobný přístup můžeme očekávat od většiny zastupitelů.

 

Robert Zeman, zastupitel za Pro Prachatice