"Vyházená" zámková dlažda - co provede rada s podobným povrchem ve zbytku města? Budou všude kamenné kostky?

27.09.2015 18:19

 

Po přečtení článku v Prachatickém deníku si dovolím (věřím, že naposledy) pár řádek.

 

Především M. Malý J. Klimeš a V. Lang argumentují špatným technickým stavem. Ale...

 

Chodník v Zahradní ulici jako takový je v podstatě netknutý (viz foto u článku) a zůstal by tak další léta, možná desetiletí, protože je v podstatě bez zatížení, resp. pouze od občasných chodců. A že se vlní, to se zvlní po letech většina podobných staveb, i když to není případ tohoto chodníku, opět viz foto u článku.

 

Když se dlažba bagrovala, tak se rozhodně nerozpadala, naopak je stále kvalitní, stačí se projít v části pod Parkánem a udělat si obrázek může každý laik i odborník. I proto ji přece přebírají .-)

 

Dle vyjádření místostarosty J. Klimeše byly betonové chodníky před dvaceti lety kvalitnější. Jenže potom ale vybagrovali zrovna ten kvalitní, protože tento byl postaven v letech 1995 -1998...

 

Dovolím si logickou otázku. Pokud jsou tyto zámkové chodníky tak špatné, jak chtějí řešit i další, co jsou po městě, když píší, že betonová dlažba dnes nic nevydrží? Dle slov starosty M. Malého je životnost takových chodníků v řádu let, max. několika desetiletí, stejně jako asfaltové povrchy v jeho pojetí. Ty lité ale třeba slouží ve Štěpánčině parku možná 40 let; pravda nejsou hezké, ale chodit se po nich dá stále.

 

Proč tedy  stále dláždíme chodníky betonovou dlažbou a neděláme je hned v kameni? Jsem zvědav, jaký povrch bude na chodnících ve Zvolenské ulici; dle této logiky a argumentace vedení města určitě kamenná kostka.

 

Ale myslím, že se občané nejen ve Zvolenské mohou nadále těšit na běžnou betonovou dlažbu nebo asfalt...

 

Vážené čtenářky a čtenáři, nepřijde Vám, že si z Vás dělají přinejmenším legraci? 

 

 

Robert Zeman, zastupitel