Robert Zeman: Dopravní průzkum bude, ale bohužel ne komplexní

23.01.2016 19:50

 

Na jednání zastupitelstva 20. ledna 2016 jsem za naše sdružení předkládal bod, ve kterém jsme chtěli, aby radnice zajistila komplexní dopravní průzkum v našem městě.

 

Proč komplexní? Abychom znali, kdy, kolik, jakou rychlostí a jaké typy aut jezdí v našem městě a to nejen po příjezdových komunikacích, ale i po městských páteřních komunikacích, do obchodních center, kolem škol a školek, na sídlištích a v místech, která jsou zastavěna rodinnými domy.

 

Starosta M. Malý (hnutí NEZÁVISLÍ) však podal protinávrh, ve kterém komplexnost odmítl jako zbytečnou.

Přestože jde o významné okleštění možnosti získat důležitá data pro nás všechny, pro rodiče, kteří chodí s dětmi do školek, jejichž děti chodí ráno do škol nebo pro seniory a další občany, kteří  chodí po městě pěšky, hlasoval jsem pro tento návrh, aby alespoň něco z našeho podnětu bylo zrealizováno, protože jsem věděl, že za této situace náš návrh podporovaný KDU-ČSL a ODS z principu bez ohledu na komplexnost a důvody předkládání neprojde. Bohužel jsem se nemýlil.

 

Bylo úsměvné, jak také Martin Malý argumentoval tím, jak takový výzkum sami chtějí kvůli jimi uvažované rekonstrukci Malého náměstí a problematice přeložky II/141, kterou dlouhodobě ignoruje. Působilo to podobně asi jako v J. Cimrmanovi:" Teď tady byl", když řeší Jára Cimrman svůj patent na telefon.

 

Martin Malý bohužel opět ukázal, že preferuje svou ješitnost bez ohledu na veřejné zájmy. Nejde také o peníze, protože vydat je jinde - třeba na nákup luxusní limuzíny především pro své potřeby, namísto obyčejných aut pro referenty, kteří nebudou moci brzy čím jezdit při výkonu svých povinností díky stárnoucímu vozovému parku města, mu společně se zastupiteli hnutí NEZÁVISLÍ a kolegy z ČSSD, někdy bez podpory zastupitelů hnutí ANO 2011 a často s podporou KSČM nečiní žádný problém.

 

Robert Zeman, zastupitel