Bohumil Toms: „Zkvalitnění“ služeb registru motorových vozidel v Prachaticích

06.12.2015 09:43

Dobrý den vážené čtenářky a čtenáři.

Nedá mi to se, abych se nepodělil se zprávou, kterou jsem se dozvěděl tento pátek na uvedeném registru. Zcela určitě někteří čtenáři tohoto článku využili nebo využijí před koncem roku služeb tohoto odboru. Nebudu zde řešit otázku rychlosti vyřizování úkonů spojených se změnami v registru, ostatně zdejší úředníci nemohou do rychlosti vyřizování agendy díky počítačovým programům a nevím čeho dalšího co není v jejich silách ovlivnit, nijak zasahovat.

Nicméně dozvěděl jsem se zajímavou informaci, že k 13. prosince tohoto roku by mělo dojít ke „zkvalitnění“ práce tohoto odboru. K tomuto dni by měla končit jedna z úřednic, která prošla výběrovým řízením a musela zcela určitě absolvovat všelijaká školení spojená s touto agendou, která někdo zaplatil (ponechám na fantazii kdo asi byl tím plátcem).

Takže to shrnu – zažil jsem při návštěvě tohoto úřadu někdy dosti drsné scény, kdy někteří klienti nemohli pochopit, že to prostě tak je a byli vůči úředníkům agresivní, a tudíž si nedovedu představit situaci, která by měla nastat odchodem zkušené a zapracované úřednice před koncem roku a vůbec celkovým odchodem, jak budou někdy hodně netrpělivé a někdy hodně cholerické návštěvníky této agendy zvládat zbývající úředníci tohoto registru.

Pokud bude jedna z úřednic propuštěna, bude se tedy muset přijmout nová neproškolená a nezaučená osoba, jejíž zaškolení bude stát asi nemalé prostředky (zaplatí kdo?) a nervy jak kolegů, tak klientů tohoto odboru.

Místo, aby se někdo zamyslel, že v době, kdy je možno se do kdejaké restaurace a fitness objednat na určitou dobu, zda by toto objednání po netu bylo i na tomto úřadu možné v rámci zkvalitnění služeb, ale asi nastane okamžik zcela opačný.

 

B. Toms