Robert Zeman - PRO Prachatice chtějí sloužit občanům Prachatic již počtvrté

22.08.2022 09:23

Vážení spoluobčané, milí Prachatičané.

 

Již po čtvrté se PRO Prachatice ucházejí o Vaší důvěru v nastávajících komunálních volbách. Je to málo nebo hodně? Těžko říci, já se znalostí celých předešlých 12 let,  kdy PRO  Prachatice působí v městském zastupitelstvu, si myslím, že má svou hodnotu ve volbách pokaždé uspět a opět  kandidovat, ucházet se o přízeň spoluobčanů.

 

PRO Prachatice jsem zakládal spolu s kolegyněmi a kolegy  v roce 2008. Byli  jsme parta nadšených a svododomyslných lidí, co chtěli a také posléze změnili město o kousek k lepšímu.

 

Letos se chystají PRO Prachatice opět nabídnout své zkušenosti a znalosti z práce v samosprávě našeho města i z dalších oblastí, ve kterých pracovně působí jednotliví kandidáti.

 

Lidé, co kandidují za PRO Prachatice, jsou veskrze obyčejní lidé, jako každý z vás - nás. Nejsou elitáři, nechtějí si realizovat izolovaně své sny, ale naopak díky své každodenní zkušenosti z práce příslušníka střední třidy ví, jak těžké jsou mnohdy naše životy, ví, že peníze nejsou jen tak a že kasa města není bezedná, že je nutné se dívat do budoucna, tvrdě pracovat a neplýtvat, aby se jejich děti měly pokud možno lépe než rodiče.

 

Brzy zde představí naše jednička Júsuf Traore volební program. Není složitý, bombastický. Vlastně je úplně obyčejný ve srovnání s programy některých subjektů, co také kandidují. Má ale jedno podstatné - je zaměřený na základní potřeby jednotlivců a rodin - bydlení, vzdělání, bezpečnost. Možná to je málo, ale věřte, že není.

 

Zkrátka PRO Prachatice chtějí vrátit město lidem.  Dát vám jistotu bydlení v nájemních bytech - přestat nesmyslně dražit nájemné a zase se vrátit k tomu, aby městské nájemní bydlení bylo dloudobé a udržitelné z hlediska ekonomiky nejen pro vlastníka, ale i pro nájemníka. Chceme konečně vybudovat zahrádky, po kterých je obrovská poptávka. Už opravdu začít s výstavbou městského ZTV pro mladé Prachatičany, co mají chuť i prostředky zde zůstat žít, zakotvit.  Chceme vybudovat jednoduchá parkovací místa v okolí vašich domů, protože to je zkrátka nezbytné. Pomáhat ve vzdělání našim dětem, kde to jen jde, dbát na bezpečné prostředí okolo nás...

Zkrátka se starat o obyčejné a základní potřeby obyvatel města. Tak jak jsme to dělali v zastupitelstvu celých 12 let.

 

PRO Prachatice vznikly jako sdružení nezávislých kandidátů a třikrát sbíraly podpisy pro kandidaturu. Letos jsme využili možnosti kandidovat na platformě hnutí Nestraníci. Jsme stejně nezávislí jako v minulosti, jen jsme již upustili od sbírání podpisů. Věřím, že nám to odpustíte a ta tři volební období, kdy jsme tak vždy činili, jsou pro naší legitimitu působit na prachatické radnici dostačující. Nakonec je myslím podstatná práce, ne forma účasti na volbách.

 

Nakonec ke mně. Kandiduji, přestože jsem si loni myslel něco jiného. Proto kandiduji na konci kandidátky a rád dal šanci vést naše sdružení kolegovi Jusufovi Traoré, kterého si vážím a byl mi opravdovým parťákem 13 let,  od doby co jsem jej oslovil a přivedl do PRO Prachatice. Vždy pracoval s vidinou prospěchu pro občany. On také dokázal nyní pospojit naše sdružení, najít fajn nové kolegyně a kolegy, kteří se uchází o vaše hlasy, kteří pomáhají zbytku kandidátky.

 

Já jim všem budu pomáhat a pomáhám svými zkušenostmi z této práce, které byly mnohdy hodně těžce nabyté. A samozřejmě budu se vší pokorou a úsilím pro město Prachatice nadále pracovat v rámci volené samosprávy, pokud si mě na konci kandidátky všimnete a budete chtít i nadále mou práci.  A pokud ne, se stejnou pokorou rád budu pomáhat jako systému znalý občan komukoliv i nadále, což mnozí z vás ví. Pravda je, že bez výkonných funkcí to je vše mnohem méně efektivní.

 

Závěrem mi dovolte jednu myšlenku - PRO Prachatice by měly opět mít větší váhu na politické scéně našeho města, jsem si jist, že se to občanům v dobrém vyplatí, tak jako v minulosti, kdy měly své představitele ve vedení, v radě města. Zkuste si na to prosím vzpomenout a zamyslet se.

 

Vážení spoluobčané, Prachatičané, je to na Vás, na nás voličích, zda podpoříte celou kandidátku PRO Prachatice s číslem jedna. Budete ji mít na očích na volebním lístku jako první, tak ať je první i po svobodných tajných volbách do zastupitelstva města Prachatice 2022.

 

Srdečně a s úctou Robert Zeman, zakladatel a bývalý lídr PRO Prachatice