Jaké argumenty město Prachatice snese na obranu výstavby přeložky?

07.03.2017 18:41

Pan Antonín Jurčo, vedoucí stavebního odboru a regionálního rozvoje informuje na webových stránkách města, že ministr kultury vrátil rozhodnutí o kulturní památce Kralovy vily k opětovnému projednání.

 

V článku, který je podle mého soudu v mnoha ohledech prázdnou frází, která by neměla z pera odborníka vzniknout, je uvedeno, že se bude porovnávat, jaký veřejný záměr je vyšší - zda záchrana vily nebo původní přeložka.

 

Bude-li porovnávání věcné a spravedlivé, jsem zvědav, jaké argumenty podložené dopravními průzkumy, statistikou, usneseními, úrovní nezaměstnanosti, atd. od rady města Prachatice zazní.

 

Do dneška nemáme totiž nic - žádný oficiální průzkum dopravního zatížení, žádné stanovisko k možnému omezení těžké dopravy jako dočasného řešení, jen usnesení ke strategickému plánu, kde přeložku chceme.  A více jak rok staré usnesení zastupitelstva ohledně dopravního průzkumu, který vedení města nijak nenaplnilo.

 

Jinými slovy, Radu města Prachatice doprava ve Vodňanské ulici jako taková vlastně nezajímá, přesto chce obchvat stůj co stůj, i když povede "od nikud nikam", protože Jihočeský kraj úpravy navazující silnice, její zkapacitnění ze směru od Vodňan po Volary vypustil ze svých záměrů, z územního plánu.

 

Pokud ministerstvo kultury dá přednost vile, bude to dle mého názoru velkou měrou zaslouženo nečinností a vědomým nezájmem vedení města na řešení dopravy jako takové - netíží ji a vlastně není nutné ji tedy řešit.

 

Robert Zeman, zastupitel