Český rozhlas se ptá lídrů - lídra "trojky"

24.08.2018 16:06

Dobrý den dámy a pánové, vážení Prachatičané,

 

níže jsou odpovědi, které se budu snažit co nejlépe během pár sekund sdělit panu redaktorovi v rámci  chystaného natáčení.

 

Robert Zeman, lídr PRO Prachatice, volební číslo 3

 

---

> Od: Kopřiva Jan
> Komu: "robert.zeman@centrum.cz"
> Datum: 24.08.2018 07:45
> Předmět: komunální volby - dopis - otázky
>

Dobrý den,

 

Český rozhlas připravuje před komunálními volbami vysílání tzv. okresních hodin. Chceme dát prostor všem lídrům kandidátek všech volebních subjektů k prezentaci svých programových záměrů a priorit. Předtočené hodiny se budou vysílat před volbami na stanici Český rozhlas České Budějovice.

Nabízíme Vám tímto dopisem možnost nahrát svoji vlastní odpověď na dané otázky pro vaše město, které zní:

 

Co je největším problémem Vašeho města a jak byste ho řešil/-a?

Odpověď Robert Zeman:

Největší problém je stabilizovat starousedlíky, podporovat jejich vlastní touhu, zájem v Prachaticích po narození zůstat trvale žít, vracet se po studiích a zkušené ve světě, zakládat rodiny. Stejně tak podporovat budoucí spoluobčany, co se k nám přistěhují, nejsou pro ně město jen dočasný záchytný bod, ale místem pro život, pro jejich "Prachatický sen".

Zkrátka chceme podporovat střední třídu, pracující, podnikající, jejich rodiny a jejich děti. K tomu slouží celá řada drobných, ale konkrétních kroků, které chceme skrze volební program realizovat a představujeme je již od června našim spoluobčanům.

Dalším problémem bude nedostatek volných finančních prostředků, protože neúměrným výdajem na rozestavění akvaparku za peníze, na které nemáme, jsme omezili budoucí rozvoj v příštích letech a budeme muset obracet tak říkajíc každou korunu než ji vydáme i za drobné projekty, opravy, jiné výdaje.

 

Počet obyvatel Prachatic se meziročně neustále snižuje.  Klesl pod 11 tisíc. Má s tím město něco dělat?

Odpověď Robert Zeman:

Ano, má, snažit se stabilizovat střední třídu, mladé lidi, rodiny a vytvářet prostředí, které je z jejich vlastních pohnutek bude motivovat v Prachaticích dlouhodobě žít.  Tzn. mít finančně dostupné bydlení, mít nabídku parcel pro ty, kteří chtějí stavět svůj vlastní dům, podporovat rodiny, podporovat podnikání včetně drobného, propagovat město a podporovat turistický ruch jako jeden z přirozených zdrojů příjmů pro část obyvatel, zachovat klidný a bezpečný život v malém městě, protože to je čím dál více hodnota, která se počítá v dnešním rozháraném světě.

 

Prachatice jako jediné okresní město na jihu Čech nemá zimní stadion.  Byli byste pro jeho výstavbu?

Odpověď Robert Zeman:

My jsme měli již ve volebním programu na minulé období realizaci umělého kluziště u bazénu jako možnost co nejlépe využít synergie  jednak výroby elektrické energie z kogenerací a odpadního tepla z chlazení. To bohužel stávající vedení bez jediného argumentu smetlo ze stolu a posléze se vydalo cestou projektu akvaparku, který zůstane s největší pravděpodobností nedodělán.

Klasický zimní stadion je za současné finanční situace a dalších podmínek (místo, kde by stál, spádová oblast zájemců, provozní náklady, atd.) hodně nereálný, ale jakákoliv dobře míněná odborná diskuse je vítána - nikdo nemáme patent na rozum a kolikrát se opravdu může najít cesta, která je ze všech zásadních ohledů reálná.

 

 

Na zodpovězení otázky se můžete předem připravit, odpověď ale nesmíte číst z papíru nebo elektronického zařízení. Na odpověď máte cca 30 sekund.

Termín natáčení je čtvrtek 30. 8. 2018 v čase od 7:30 do 14:00 hodin malé zasedací místnosti Městského úřadu Prachatice na Velkém náměstí čp. 3.

V nejbližší době Vás budeme ještě telefonicky kontaktovat.

 

Děkujeme za spolupráci.

V Českých Budějovicích dne 24. 8. 2018

 

Jan Kopřiva

 

https://static.rozhlas.cz/icewarp/images/CRo-Cesky_rozhlas-Z-RGB.png