Zastupitelé PRO Prachatice podpořili celkovou revitalizaci plaveckého bazénu

22.06.2016 08:35

Na pondělním jednání zastupitelstva města Prachatice zazněla z úst Ing. Radka Steinhaizla, rodáka z Prachatic, představa, jak bychom měli buď postupně nebo najednou přestavět plavecký bazén na moderní akvapark.

 

Všichni přítomní zastupitelé svým hlasem rozpracování studie do dalších fází podpořilo.

 

Jde o projekt finančně náročný (cca 70 - 80 mil. Kč), nicméně pokud se nám povede jej správně odpracovat, nalézt případně i externí zdroje na financování, měl by být pro všechy přínosem.

 

Kromě více dotazů na řešení jsme navrhli ustanovit pracovní skupinu složenou ze zástupců všech politických subjektů, kteří by z pozice zastupitelů na přípravu a následně realizaci dohlíželi a spolupracovali na hledání řešení všech možných úskalí a problémů.

 

Takto jsme postupovali v minulém volebním období v případě hledání provozovatele našeho vodního hospodářství i zvýšení konkurenceschopnosti tepelného hospodářství. 

 

Nikoho jsme neostrakizovali, naopak sám jsem podobný model navrhoval a byl realizován.

 

Samozřejmě nás těší, že se ukazuje, že další z našich nápadů nebyl utopií a vlastně došel k uchopení (viz úplně dole) a věříme, že i bude realizován a my budeme mít možnost, podobně jako ve Waldkirchenu, vyhřívat se ve slané vodě pod širým nebem a užívání dalších výhod relaxačního centra za ceny reálné pro rodiny s dětmi a širokou veřejnost z okolí.

 

Podkladový materiál - studii, která byla i veřejně na jednání zastupitelstva prezentována, naleznete zde .

 

Z našeho pohledu však projekt revitalizace plaveckého bazénu nijak nepřebíjí projekt skate parku.  Nadále se budeme snažit schválený projekt realizovat tam, kde je vyprojektován.

 

Robert Zeman, zastupitel