Robert Zeman: Skoro po roce vznáším stejnou otázku - jak zklidníme dopravu v Prachaticích?

18.03.2016 12:31

 

 

12. května jsem napsal článek na náš web, ve kterém apeluji na vedení města, aby v souvislosti s Kralovou vilou pracovalo na alternativních řešeních zklidnění dopravy na příjezdu do Prachatic od Těšovic.

 

Následně jsem žádal jako  zastupitel o  hledání řešení , dopravní průzkumy....

 

Výsledek? Veskrze žádný - kromě konstatování, že nyní město musí o Kralovu vilu pečovat. Na zklidnění dopravy - možné alternativy, které by míjely vilu, areál ZD, další domy v trase, které jsou dnes obydlené a přitom řešily administrativně nebo technicky dopravu ve Vodňanské ulici s ohledem na četnost průjezdů a skutečné dopravní zatížení,  nijak systematicky a v souvislostech nemyslí.

 

Je to další ukázka, jak (ne)systémově a (ne)profesionálně pracuje toto vedení města.

 

Možná kdyby místo výmluv, proč museli zrušit pronájem Pavle Zelenkové, které jsme četli na Facebooku či Prachatickém deníku a které si nezadají s výmluvami pana Davida Ratha, když přijal krabici od vína plnou korupčních peněz nebo nyní pan Babiše v případě (ne)vlastnictví Čapího hnízda z důvodu přidělení  desítky milionové dotace, šli a hledali a usilovali o variantní řešení, mohli jsme všichni v Prachaticích být dále při řešení úkolů, jak naložit s Kralovou vilou i zklidněním dopravy ve Vodňanské ulici.

 

Robert Zeman, zastupitel